Produktové novinky

Sony A7S III: žhavá novinka pro profesionální filmaře

Sony A7S III: žhavá novinka pro profesionální filmaře
28. 7. 2020 | 7 minut čtení

Nový model řady A7S je tady! Sony představila A7S III, který splní představy i těch nejnáročnějších filmařů. Pyšní se ultrarychlým ostřením, novým snímačem i procesorem, zvýšenou výdrží baterie nebo duálním slotem na nové, velmi rychlé, karty CFExpress A TOUGH. A výčet skvělých vlastností tím rozhodně nekončí, pojďme se společně podívat na to, co A7S III nabízí a jak si ji můžete pořídit s parádními bonusy nebo s objektivy se slevou.

Sony Alpha A7S III: bezzrcadlovka pro profesionální videotvůrce

Sony dnes představil žhavou novinku, která vyhoví i těm nejnáročnějším požadavkům filmařů a fotografů. Videa totiž umí natáčet v 4K kvalitě v 10-bitové hloubce, nadchne i rychlý autofokus, který umí přesně zaostřit za 2 setiny vteřiny, 15stopý dynamický rozsah, duální stabilizační systém nebo zvětšená výdrž baterie (baterie Z).

Sony Alpha A7S III

Tento nový fotoaparát kombinuje citlivost typickou pro řadu S se sadou vlastností, úrovní výkonu a uživatelskou zkušeností, které na dnešním trhu jednoduše nemají obdoby – a to v žádné cenové kategorii. Alpha 7S III otevírá současným tvůrcům nový svět možností."

Yann Salmon-Legagneur, ředitel produktového marketingu divize Digital Imaging společnosti Sony Europe

Fotoaparát do extrémních podmínek

Fotoaparát disponuje zbrusu novým 12,1Mpx full frame snímačem EXMOR R se zadním osvitem, který perfektně spolupracuje s obrazovým procesorem BIONZ XR, takže se můžete těšit na vskutku skvělé výsledky. Nová konstrukce je uzpůsobená na vysoký výkon a odvádí teplo.

Vynikajících záběrů dosáhnete i v opravdu špatných světelných podmínkách, můžete totiž kromě zmíněného dynamického rozsahu 15 EV, díky němuž vytěžíte snímek či video na maximum, využít rozsah ISO 40 (pro fotografie), resp. 80 (pro video) až neuvěřitelných 409 600.

Funkce Relay Recording spolu s duálními sloty umožňuje nahrávat video v kvalitě 4K 60p v 4:2:2 více než hodinu až do vybití baterie. Fotoaparát umožňuje vysokorychlostní sériové snímání rychlostí až 10 snímků za sekundu a kapacitou bufferu až 1 000 snímků v kvalitě RAW s plným sledováním AF / AE.

Stoprocentně se budete moci spolehnout i na superrychlý autofokus, který je u A7S III hybridní a využívá 92% pokrytí s 759 fázovými body. Kromě toho u tohoto modelu najdete vylepšený Real-time Eye AF, který udrží zaostřený objekt v jakékoli situaci, což ocení především filmaři. Nový model se může pochlubit zatím nejjasnějším a největším elektronickým OLED hledáčkem na světě.

Jako vůbec první z digitálních fotoaparátů Sony přichází A7S III s podporou formátu HEIF, která uchová kvalitu obrazu a zmenší soubor, díky čemuž můžete pořídit více snímků.

Mnohem více se nyní budete moci spolehnout na automatické vyvážení bílé, které je při umělém osvětlení mnohem přesnější. Těšit se můžete i na lepší reprodukci barev a textur listí nebo pleti bez ohledu na zdroj světla. Vylepšená byla také gradace pro lepší podání pleťových tónů a podtržení roll-off u portrétů.

Díky LCD panelu, který lze vyklopit i do strany a variabilně nastavit, bude fotografování i natáčení opravdu maximálně flexibilní.

Pokud rádi natáčíte stylem run and gun, oceníte také pětiosou stabilizaci obrazu až 5,5 EV a nový aktivní mód stabilizace, při práci vám pomůže také zcela přepracované menu, které ovládáte rychle pouhým dotykem a které usnadní obzvlášť náročné natáčení z ruky. Flexibilní nastavení ostření při natáčení videa zase zaručí jeho naprostou plynulost.

Abyste se mohli na přístroj spolehnout skutečně za všech podmínek a okolností, je ještě lépe utěsněný proti vlhkosti a prachu. Disponuje také přepracovaným gripem, takže se drží pohodlněji a bezpečněji. A7S III podporuje bezdrátovou síť LAN 5 GHz / 2,4 GHz a nabízí technologii MIMO, díky čemuž je komunikace pomocí více antén mnohem kvalitnější. Je také kompatibilní s technologií 5G.

K dispozici bude v září 2020.

Maximum efektivity, maximum kvality

  • Nový full frame snímač EXMOR R se zadním osvitem a rozlišením 12,1 Mpx;
  • nový procesor BIONZ XR™ zajišťující až 8x větší výkon zpracování, minimalizující latenci při zpracování a až trojnásobně eliminující výskyt efektu "rolling shutter";
  • podpora formátu HEIF;
  • video 4K 120p v 10-bitové hloubce 4:2:2;
  • nový XAVC-HS (H.265) a nový XAVC-S-I (All-I) kodek;
  • 16Bit RAW data výstup;
  • tři různá nastavení barevného gamutu: S-Gamut, S-Gamut3, a S-Gamut3.Cine;
  • prodloužená výdrž fotoaparátu (Z battery);
  • Digital Audio Interface;
  • rozsah ISO 40 - 409 600 pro fotografie a 80 - 409 600 pro video;
  • vysokorychlostní sériové snímání až 10 snímků za sekundu, celkem více než 1 000 snímků v nekomprimovaném RAW formátu;
  • Real-time Eye AF vylepšený o 30 % díky novému procesoru;
  • nový elektronický OLED hledáček typu 0.64 s 9,44 miliony body - nejjasnější a největší hledáček na světě
  • dynamický rozsah 15 EV;
  • stabilizace obrazu 5,5 EV;
  • nové, přepracované, dotykem ovládané menu;
  • duální slot na novou kartu CFexpress A podporující také UHS-I a UHS-II SDXC / SDHC;
  • podpora sítě LAN 5 GHz / 2,4 GHz; technologie MIMO; kompatibilita s technologií 5G;
  • přepracovaný grip nebo
  • vylepšená odolnost proti vlhkosti a prachu.

chci omrknout A7S III

Potřebujete poradit? Kontaktujte naše kolegy na telefonním čísle 222 929 020, e-mailu fotoaparaty@fotoskoda.cz, v chatovacím okénku, nebo se za námi zastavte osobně přímo na prodejně. Těšíme se na vás!

Paměťová karta CFexpress A

A7S III se pyšní také možností použít karty CFexpress A, které ve dvou kapacitách, 80 a 160 GB, Sony představuje zároveň s A7S III a které bez problémů zvládnou i videa v takové kvalitě, v jaké je budete s tímto modelem natáčet. Umožňují totiž zápis rychlostí až 700 MB/s a čtení rychlostí 800 MB/s a díky konstrukci TOUGH odolají pádům, ohýbání a vniknutí prachu a vodě při výměně karet i v těch nejnáročnějších podmínkách.

Při přenosu velkého množství dat vysokou rychlostí, jaké vzniká při nahrávání, vzniká také znatelné teplo - i s tím si nová karta umí poradit, protože je vybavená tzv. heat sink, mechanismem, který teplo odvádí, k čemuž využívá slitiny s výbornou tepelnou vodivostí. Filmaři tak mají možnost nahrávat v kvalitě 4K 120p na interní kartu delší dobu.

Samozřejmostí je podpora softwarů File Scan Utility a Memory Card File Rescue pro diagnostiku a záchranu dat při nechtěném smazání nebo nehodě.

Spolu s kartami je představená také čtečka, která umožní rychlý přenos dat a zrychlí tak vaše workflow.

  • rychlost zápisu až 700 MB/s, rychlost čtení až 800 MB/s
  • vysokorychlostní sériové snímání více než 1 000 snímků v RAW formátu
  • stabilní záznam videa při 400 MB/s (shoda s profily VPG400)
  • mechanismus heat sink pro účinný odvod tepla s využitím originální slitiny od Sony
  • konstrukce TOUGH - 5x odolnější vůči nárazu, 10x odolnější vůči ohybu
  • stupeň krytí proti vniknutí vody IPX7 a stupeň ochrany proti vniknutí prachu IP5X
  • čtečka MRW-G2 umožňující přenos SuperSpeed USB 10 Gbps (USB 3.2 Gen 2)

Karty si budete moci pořídit od září 2020.

chci CFexpress A 80 GB     chci CFexpress A 160 GB     chci čtečku MRW-G2

SONY Alpha A7 III
SONY Alpha A7 III

full frame 24 Mpx snímač, až 10 sn./s. při sekvenčním snímání s bufferem až na 177 JPEG snímků, XAVC S 4k video, 100 Mbps 8-bit 4:2:0 - interní nahrávání, přes HDMI výstup 8-bit 4:2:2, 120 FPS FHD

39 490,-
SONY ZV-E10
SONY Alpha ZV-E10 vlogovací fotoaparát

Snímač APS-C s 24,3 MPX, Dotykový otočný displej, Automatická expozice obličeje

15 490,-
SONY Alpha A6400 černý + 16-50 mm

24,2 Mpx snímač s nejnovějším obrazovým procesorem BIONZ X, APS-C bezzrcadlovka s funkcemi z FF CSC fotoaparátů, nejrychlejší automatické ostření na světě - 0,02s

25 990,-

Související články

Tamron 28-75 mm F/2.8 Di III VXD G2 – nově pro Nikon Z

Tamron 28-75 mm F/2.8 Di III VXD G2 – nově pro Nikon Z

Nový Nikon Z 28-400 mm f/4-8 VR - objektiv pro všechny příležitosti

Nový Nikon Z 28-400 mm f/4-8 VR - objektiv pro všechny...

SIGMA 50 mm F1,2 DG DN - kompaktní a lehká novinka s krásným bokehem

SIGMA 50 mm F1,2 DG DN - kompaktní a lehká novinka s...

Diskuze

Sony A7S III: žhavá novinka pro profesionální filmaře

Přidat příspěvek

Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...