Produktové novinky

Panasonic Lumix GH5 Mark II: novinka pro parádní video i fotky

Panasonic Lumix GH5 Mark II: novinka pro parádní video i fotky
25. 5. 2021 | 5 minut čtení

Panasonic dnes představuje novinku, která bude zajímat videotvůrce i fotografy. Kombinuje řadu vynikajících parametrů a funkcí ze tří různých špičkových modelů a přidává ještě spoustu vlastnotí navíc - třeba přednastavené režimy, streamování přes aplikaci nebo účinnější stabilizaci obrazu. Pojďme společně prozkoumat, co bude umět!

Panasonic Lumix DC-GH5 Mark II

Panasonic přichází s fantastickou novinkou s bajonetem MFT, kterou ocení videotvůrci i fotografové a která v sobě ukrývá mnoho skvělých vlastností z modelů DC-BGH1, DC-GH5 a DC-GH5S a ještě přidává spoustu věcí navíc.

Panasonic Lumix DC-GH5 Mark II

Skvělé parametry

Začněme od hardwaru. Uvnitř najdeme 20,3Mpx snímač s antireflexní vrstvou, která eliminuje výskyt flérů a ghostingu a bez low-pass filtru a nabízí o čtvrtinu větší dynamický rozsah, který se pozitivně podepíše na kvalitě snímků. Procesor Venus Engine Evolved, který najdeme i u modelu GH5 poskytuje 3D kontrolu barev, díky čemuž jsou barevné přechody jemnější. Snímky pořízené při vysoké citlivosti ISO se pak pyšní větší kvalitou.

Druhá generace se také pyšní 5osou stabilizací obrazu s 6,5 EV. Spolehnout se budete moci na výklopný, otočný a dotykový LCD displej s rozlišením 1,86 Mpx a velký hledáček OLED s 0,76násobným zvětšením a rozlišením 3,68 Mpx.

Napájet a nabíjet můžete během používání přes USB-C, WiFi 5GHz nebo Bluetooth a samozřejmostí je také odolnost hořčíkového těla vůči prachu, stříkající vodě a mrazu. Kromě toho všeho nabízí také vyšší kapacitu akumulátoru než modely GH5 a GH5S, konkrétně 2 200 mAh.

Funkce pro perfektní fotografii

Autofokus je v mnoha směrech vylepšený. Řeč je nejenom o zaostření na oko a sledování objektu, ale také o nových objektech, které umí software rozpoznat - hlavu, tělo i zvířata. AF navíc reaguje s okamžitou odezvou, takže vám žádný moment neuteče.

Využít můžete také funkci HLG a přednastavených módů Classic Neo, Monochrome S nebo Cinelike D2 / V2. Ovládat fotoaparát můžete přes selfie LCD, noční nebo diskrétní mód.

Fantastické video

S novinkou můžete pořizovat profesionální videa v kvalitě C4K při 60p 10bit a nově můžete také bezdrátově streamovat v kvalitě full HD 60p s pomocí mobilní aplikace LUMIX Sync App. Natáčet můžete interní videa neomezeně dlouhou dobu, a to v kvalitě C4K při 60p (4K při 50p) 10bit bez cropu.

Využít můžete řadu funkcí a možností, které vám natáčení videí usnadní - patří mezi ně třeba V-Log L s dynamickým rozsahem 12 EV, LUT, anamorfický mód 6K-A/4K-A, až 30x zrychlené a 7,5x zpomalené záběry nebo rámečky kolem celého záběru označující, že natáčíte, resp. streamujete. Těšit se můžete i na HDR video Like2100 nebo natáčení time lapse v kvalitě 4K při 60p.

Kamera automaticky detekuje, že natáčíte na výšku.

Plánované aktualizace firmwaru

S novým firmwarem, který je v plánu na konec roku, budete moci propojit model s telefonem přes USB Tethering (4G / 5G) a s počítačem přes LAN, takže budete moci snadno a stabilně streamovat třeba na sociální sítě. Astrofotografové jistě ocení, že namísto černé obrazovky při focení v režimu bulb budou moci vše sledovat na displeji v přímém přenosu.

Panasonic Lumix DC-GH5 Mark II

  • souběžné interní (SD) a externí (HDMI 4K 10bit) natáčení
  • řada barevných profilů, které napomáhají perfektnímu výsledku i bez složité postprodukce
  • další videofunkce - filtrování, seznam nastavení natáčení nebo měření jasu na konkrétním místě
  • barevné vzorkování 4:2:2
  • reprodukce barev V-Gamut
  • nahrávání All-Intra 400 Mbps, LonGOP 200 Mbps
  • synchronizace závěrky X = 1/250 s
  • podpora 3.5 mic, 3.5 head, HDMI, USB-C, XLR
  • duální slot na paměťové karty

Tímto však výčet všech vlastností rozhodně nekončí.

chci o novince vědět ještě víc

Kromě samotného těla můžete zakoupit i sety s objektivy 12-60 mm a 12-60 mm Leica.

Panasonic Lumix DC-GH6

Kromě GH5 Mark II byl také oznámen vývoj modelu DC-GH6, který se bude pyšnit zbrusu novým snímačem micro4/3 a procesorem nebo rozlišením videa 5,7K při 60p. Videa se budou moci pochlubit 10bitovou barevnou hloubkou v kvalitě 4K při 120 fps (HFR) i VRF pro zpomalené, resp. zrychlené záběry.

Je určený nejen pro perfektní záznam videa - například filmů, hudebních klipů, dokumentů i videí pro sociální média -, ale i pro pořizování dokonalých fotografií.

Co ještě bude umět?

  • neomezená doba záznamu v jakémkoli režimu
  • různé režimy záznamu
  • asistenčí funkce pro záznam

Leica DG 25-50 mm f/1,7

Kromě modelu GH6 se vyvíjí také zoomový objektiv Leica s ohniskovou vzdáleností od 25 do 50 mm a s fantastickou světelností f/1,7. Budete se s ním moci spolehnout na skvělou kresbu, ovladatelnost i ergonomii. O dalším vývoji vás budeme informovat na blogu.

PANASONIC Lumix DMC-G80
PANASONIC Lumix DMC-G80 černý

16 Mpx snímač bez low pass filtru (o cca 10% lepší ostrost oproti G7) a nový obrazový procesor Venus Engine, Kompaktní a proti vlhkosti a prachu odolné tělo, 4K Photo - tvorba 8 Mpx fotografií z 4K videa

14 990,-
PANASONIC Lumix DC-S5 IIx
PANASONIC Lumix DC-S5 IIx

Full frame 24,2 Mpx CMOS senzor, 6K/30 fps 4:2:0 10-bit záznam videa, C4K/4K60 fps 4:2:2 10-bit neomezeně

58 490,-
PANASONIC Lumix DC-GH5 Mark II
PANASONIC Lumix DC-GH5 Mark II

Micro 4/3, Senzor 20,3 MPX, AR úprava senzoru

26 990,-

Související články

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

DJI Avata 2 - dron bez kompromisů

DJI Avata 2 - dron bez kompromisů

DJI RS 4 a DJI RS 4 Pro - stabilizátory nové generace

DJI RS 4 a DJI RS 4 Pro - stabilizátory nové generace

Diskuze

Panasonic Lumix GH5 Mark II: novinka pro parádní video i fotky

Přidat příspěvek

Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...