Registrace na FotoŠkoda FEST startují 6. 5. 2024
CHCI NA FESTIVAL!
Výstavy

Vojta Hurych: VESELICE

Termín: 31. 5. - 26. 6. 2021| Místo: Minigalerie Centra FotoŠkoda
26. 5. 2021 | 3 minuty čtení

Svatební a reportážní fotograf Vojta Hurych svými fotografiemi vytváří příběhy plné emocí. A právě jeho snímky si od 31. 5. do 26. 6. budete moci prohlédnout v naší minigalerii. Uvidíte zde soubor věnovaný sportovním výkonům Jirky Soukupa, mimo jiné nejstaršího maratonce v Čechách, a také ukázku z Vojtova bohatého svatebního portfolia.

Jirka

Na výstavě můžete zhlédnout jeden z dlouhodobých projektů fotografa Vojty Hurycha, na kterém zachycoval sportovní výkony tehdy 90letého atleta Jiřího Soukupanejstaršího Čecha, který uběhl maraton, a činorodého sportovce, který se kromě běhu věnoval také skoku vysokému, cyklistice, rychlochůzi i otužování. S tímto souborem Vojta uspěl v roce 2017 také v soutěži Czech Press Photo.

Vojta s Jirkou jezdil po závodech jak v Čechách, tak v zahraničí, konkrétně na Mistrovství Evropy veteránů v dánském městě Aarhus, kde získal zlatou medaili v trojskoku a skoku dalekém v kategorii nad 90 let. V přihlášce na Czech Press Photo Vojta k souboru uvádí:

"Ze závodu na 5 km byl diskvalifikován lékařkou mistrovství z obavy o jeho zdraví. Při skoku vysokém nepřekonal základní výšku 80 cm. Kdyby mu umožnili začít na 70 cm, věřím, že by oněch 80 cm nakonec překonal. Takto měl jen 3 nevydařené pokusy.  Zajímavé je, že u nás v ČR několikrát do měsíce absolvuje závod na 10 km. Organizátoři ho většinou pouští na trať o hodinu dříve, aby dobíhal společně s ostatními závodníky."

Tento inspirativní člověk nedávno v nedožitých 94 letech zemřel.

Svatební fotografie

Kromě dokumentu o Jiřím Soukupovi zde můžete vidět také velkoformátové snímky z Vojtova bohatého svatebního portfolia. Focení svateb se Vojta věnuje přes 10 let a zdokumentoval jich přes 250. Prostřednictvím výtvarných fotografií Vojta vypráví příběhy založené na upřímnosti, přirozenosti a emocích. Takové, na které se bude vzpomínat i po letech.

O autorovi

Vojta Hurych je fotograf, který o sobě říká, že fotí podle sluchu. To znamená, že na svatbě vědomě poslouchá, co se kde děje, a vždycky se rozběhne tam, kde se lidé smějí, protože to je to, co fotí ze srdce nejraději. Proto taky raději mluví o veselkách než svatbách.

Svou mnohaletou praxi reportéra se ze svateb snaží přenést do svých dlouhodobých projektů, které ho učí spíše koncepčnímu přístupu a trpělivosti. To se pak snaží naopak využít při focení svateb.

Uspořádal fotografické akce, jejichž prostřednictvím se na dobročinné účely vybralo 625 214 Kč, zabodoval v několika soutěžích (4x Czech Press Photo, BODAF, MyWed, 6x Fearless Photographers) a o svatební fotografii a svém přístupu k ní přednášel na svatební konferenci X-2019 v Anglii.

FUJIFILM X-T30 II
FUJIFILM X-T30 II tělo černé

26,1 MPix snímač APS-C X-Trans BSI CMOS 4, X-Processor 4 s Quad CPU, Video DCI a UHD 4K30; F-Log Gamma

22 990,-
FUJIFILM X-S20
FUJIFILM X-S20 tělo

Rozlišení 26,1 Mpx / APS-C X-Trans BSI CMOS 4, Obrazový procesor X-Processor 5, Video až 6,2K/30 fps, 4K/60 fps, 4:2:2 10-bit

32 990,-
FUJIFILM Instax Pal černý

Kapesní digitální fotoaparát, Ohnisko 16,25 mm (ekv. 35mm), USB-C port a Bluetooth

2 999,-

Související články

Jan Košč: Lidé/People

Jan Košč: Lidé/People

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Marek Pupák: Blue Grandma

Marek Pupák: Blue Grandma

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...